Blogumda Kullandığım Eklentiler
Birçok kişinin yaptığı büyük hatalardan biri de bloglarında olur olmadık onlarca eklenti kullanmalarıdır. Özellikle WordPress ile yeni tanışmış birinin gözüne hoş gelen bütün eklentileri blogunda kullanıp iki gün sonra blogum hack yedi diye forumlarda konu açmaşı muhtemel bir durumdur. O yüzden bloglarınızda karşınıza çıkan her eklentiyi kullanmayın diyerek makalemin ana konusuna giriş yapayım. Bu makalede sizlere kendi blogumda kullanmış olduğum eklentileri açıklamalarıyla birlikte sizlere sunacağım.
1-) All In One Seo
Birçok blogcunun vazgeçemediği seo eklentisidir. Bu eklenti sayesinde seo ile alakalı birçok ayarlamaları yapabilirsiniz. Şimdilerde bu eklentiye rakip olarak Yoast adında bir eklenti çıkmış olsa da ben All In One Seo eklentisinden bir türlü vazgeçemedim. Bu iki rakip eklentinin indirilme oranlarını kıyasladığımızda benim gibi birçok blogcu da All In One Seo eklentisinden vazgeçememiş gibi gözüküyor.
2-) Captcha
Beni büyük zahmetten kurtaran bu eklenti yorum, giriş, şifremi unuttum gibi alanlara güvenlik sorusu eklemekte. Nasıl bir güvenlik sorusu peki bu? Rastgele matematik işlemleri sormakta. Toplama, çıkarma, çarpma. bölme. Bu dört işlemlerden hangilerinin yöneltileceğini de siz belirleyebiliyorsunuz. Bu eklentiyi kullanmadan önce Akismet eklentisini kullanıyordum. Bildiğiniz gibi Akismet eklentisi spam yorumları yakalayan bir eklenti. Fakat spam yorumlar istenmeyenlerde birikerek silinemeyecek bir hal alıyordu. Daha sonra bu Captcha eklentisini kullanmaya başladım ve spam yorumlardan kurtuldum.
3-) İletişim Formu 7
Bu eklenti sayesinde bloga iletişim formu ekleyebiliyorum. Birçok blogcunun kullanmakta olduğu bu eklentiyi çok fazla açıklamama gerek yok sanırım.
4-) Google XML Sitemaps
Vazgeçilmez eklentilerden biri daha. Blogunuza bu eklenti sayesinde bir site haritası oluşturuyorsunuz ve bu site haritasını arama motorlarına gönderebiliyorsunuz.
5-) Subscribe to Comments Reloaded
Henüz yeni kullanmaya başladığım bu eklenti ise yorum yapan kişinin yorumlara abone olmasını sağlıyor. Bu sayede yapılan diğer yorumlar yorumlara abone olan kişinin e-posta adresine gönderiliyor. Daha önce Subscribe to Comments eklentisi vardı fakat bu eklentinin yönetim paneli çok içaçıcı değildi bana göre. Subscribe to Comments Reloaded eklentisi ise basit ve kullanışlı bir panele sahip.
6-) SyntaxHighlighter Evolved
Yazdığım makaleye kod eklemem gerektiğine imdadıma yetişen bir eklenti. Bu eklenti sayesinde makalenize php, html, css gibi dilleri ekleyebilirsiniz. Kodları eklediğinizde aşağıdaki gibi bir görüntü çıkar.
7-) WP-PostViews
Yine birçok blogcunun kullandığı bu eklenti blog yazılarının okunma sayısını göstermemize yarıyor.
8-) WP-RecentComments
Şuan sağ tarafta gördüğünüz son yorumları bu eklenti sayesinde gösteriyorum. Bence WordPress’in standart son yorumlar bileşenini kullanmak yerine bu eklentiyi kullanmak çok daha iyi. Hem göze hoş geliyor hem de eklenti panelinden istediğiniz gibi ayarlama yapabiliyorsunuz.
9-) WPtouch
Bu eklenti sayesinde blogunuza mobilden girenler direk mobil temayı görüyor. Fakat bu eklentinin şöyle bir kötülüğü var; sadece iOS, Android, BlackBerry telefonlarda geçerlilik gösteriyor. Diğer telefonlarda geçerliliği yok. O yüzden bu eklentiye karşılık alternatif bir eklenti arayışı içindeyim.
10-) Yorum Onay Bildirgeci
Bu eklenti blogunuza yapılan yorumları onayladığınızda yorum yapanın e-posta adresine yaptığı yorumun onaylandığına dair bir e-posta gönderiyor.
Benim kullandığım eklentiler bunlar. Mümkün olduğu kadar eklenti kullanmamaya çalışıyorum. Ne kadar fazla eklenti o kadar fazla risk.
Öneriler için teşekkürler burda ki eklentilerin sadece iki tanesini felan kullanmıyorum gerisini kullanıyorum.
Birkaç Eklenti sistemi Yoruyor Ama WPTouch Gerçekten Zor Bir Eklenti
Birkaç Eklenti öğrendiğim İyi Oldu..
Yazı için teşekkürler sadece 2 tanesini kullanmıyormuşum ama onlar benim için çok gerekli değil :)
Yazı için teşekkürler abi :)
Yorum Onay Bildirgeci kullanmaya başlıyacağım.Teşekkür ederim paylaşımınız için.
İsmail benzer yazılar da kullandığın eklenti mi?
Hayır abi. Kodlarla yaptım.
güzel artık bende kullanıyorum
WP-RecentComments eklentisini manuel olarak nasıl ekleyebiliriz bende bileşen yok da :)
Buradan bakabilirsiniz.
Teşekkürler
öneriler için tşkler. aynı şekilde eklenti kullanmaktan kaçınıyorum. akismeti kaldırıp, capthayı kurdum :)
Merhabalar kategorilerde bulunan izlediklerim dinlediklerim vs nasıl yapılıyor onuda paylaşırsanız sevnirim
jQuery yardımıyla yaptım. Google’da jQuery tab menü diye ararsanız örnekler bulabilirsiniz.
Sitenizde kullandığınız kayan menüyü nerden temin edebileceğimizi söyleyebilirmisiniz. tamda böyle bir menüyüde içerecek şekilde, ücretli eklenti yazdırmak üzereydim, sitenizi görmem iyi oldu. bu konuda biraz bilgi verebilirmisiniz.
Menüye position: fixed; özelliğini ekledim o kadar.
teşekkürler.
Teşekkürler.
6-) SyntaxHighlighter Evolved
Bu eklentide mesela kod ekledim ve çok uzun ve geniş oldu. Bunun ayarlarını nasıl yaparım?
Uzunluk ayarı yok bildiğim kadarıyla ama genişliği otomatik ayarlıyor diye biliyorum.
Bilmiyorumki hocam, kod sağa doğru bayağı bir uzadı. Şuna bak.Sonra linki silebilirsin. http://umitbasci.com/banner-degisim-agi.html
http://prntscr.com/qqiq8
Ben de sorun gözükmüyor.
Evet düzelmiş :) bu arada Subscribe to Comments Reloaded eklentisiyle ilgili sorunum var mail atsam ordan yardımcı olur musun.
Sorun nedir?
Yönetim panelinden sanal yönetim sayfası için http://umitbasci.com/abonelikler şöyle bir link yazıyorum ama sayfa bulunamadı hatasını veriyor. Sende yüklü sanırsam o eklenti. Bana yardım eder misin?
Yönetim paneli ayar kısmını /comment-subscriptions şekline değiştirip kontrol edebilir misin?
Yine aynı hatayı veriyor malesef. Sanal Yönetim Sayfası:Etkin olarak seçili ama aynı sonuç. Olmadı admin paneli bilgilerini versem ilgilenir misin?
Linkin sonuna .html ekledin mi düzelir diye tahmin ediyorum. Şimdi baktım da bloguna linklerin sonunda .html bulunmakta. Sanırım bunda da böyle olacak.
Cidden oldu. Çok sağolasın. :) Ne kadar teşekkür etsem az.
Ya İsmail Abi bi sorum olacak yazı içi sayfalamayı anladık ama nedense sayfa içi yazlıma bulamadımbir türlü nasıl yapacağım ? bi anlatsan
Sayfa içi yazılama nedir tam olarak Mert? :)
Ya mesela bir sayfa açtın diyelim “örnek sayfa” bir yazı yazabiliyosun 2 yazıyı nasıl yaparız hocam
Hala anlamadım.
Ya diyelim senin bir reklam sayfan varya oraya 1 yazı yazdın bitirdin ..
sonra yeni bi yazı yazmak istiyosun nasıl yapabilirsin onu ya ?
Güzel kardeşim ya sen anlatamıyorsun ya ben anlamıyorum.
Ya ALLAH AŞKINA … bak resimle anlatıyım
1. http://g1303.hizliresim.com/17/j/l4cyr.png
2. http://g1303.hizliresim.com/17/j/l4czu.png
Bu sayfa değil ki bu kategori. Buradan nasıl yapılacağını bulabilirsin yazı listelemenin.
Selam. Post views eklentisi kullanıyorum. Şimdi istediğim tüm yazılarn görüntülenme sayının toplamın bulmak. Nasıl yapa bilirim? Teşekkürler
örnek: 5 yazım var. 1-10, 2-12, 3-13, 4-20, 5-30 = toplam görüntülenme sayı :85
İnanın bu konu hakkında hiçbir fikrim yok.
Teşekkürler :)
İsmail Abi,
Konuyu günceller misin rica etsem? Uzun bir aradan sonra tekrar başlamak istiyorum da blog yazmaya. Çok yardımcı olur yazacakların :)
WordPress kategorisine yeni yazı girmiyorum Muhammed fakat aşağıda şu an kullandığım eklentiler mevcut.
Akismet, Contact Form 7, Google XML Sitemaps, Shortcodes Ultimate, Subscribe to Comments Reloaded, WP Fastest Cache, WP-Optimize, WP-PostViews, Yoast SEO, Yorum Onay Bildirgeci.
Teşekkür ederim öncelikle abi..
Yorum onay bildirgecinin en yeni halini nerede bulurum? 2.8 ile uyumlu olanını denedim mail atmadı.
Ben buradakini kullanıyorum.