Xiaomi Mi Band 4

İnceleme: Xiaomi Mi Band 4

Gün geçmiyor ki Xiaomi’nin herhangi bir ürünü hayatıma dahil olmasın. Buradaki yazımda artık telefon olarak Xiaomi’den vazgeçip OnePlus kullanmaya başladığımı söylemiştim. Fakat telefon dışında kullandığım muhtelif teknolojik ürünlerde hala Xiaomi’yi bırakamıyorum. Son olarak Xiaomi’nin son çıkardığı akıllı bilekliği Mi Band 4’ü kullanmaya başladım. Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve ürün hakkında baya bir deneyimim oldu. Yazıya başlamadan önce Mi Band 4’ün akıllı saat olmadığını (yine de saati gösteriyor), kamera, mikrofon gibi özelliklerinin bulunmadığını en başta belirteyim ki yazının sonunda hayal kırıklığı yaşamayın.

Akıllı bileklik nedir?

Asıl görevi sizin uyku düzeninizi, kalp ritminizi, spor aktivitelerinizi, gün içinde yaktığınız kaloriyi, yürüyüş mesafenizi ölçmek olan bir giyilebilir teknolojidir. Bir nevi sporcu bilekliği de diyebiliriz aslında. Fakat son çıkan akıllı bilekliklerin çoğu ekrana sahip olduğundan saat, bildirim gösterme gibi özellikleri de barındırıyor. Bu yüzden sadece sporcular değil spor yapmayanlar da akıllı saat olarak bu akıllı bileklikleri kullanabilmektedirler.

Neden Mi Band 4 aldım?

Aslında vakti zamanında Mi Band 1 kullanıcılarından biriydim. Fakat bileklikte ekran olmamasından ve mevcut işlevlerini de çok sık kullanmadığımdan dolayı Mi Band 1’i kullanmayı bırakmıştım. Yaklaşık 4 yıllık bir süre içerisinde klasik saatimle mutlu mesut yaşarken 2 ay önce Xiaomi’nin Mi Band 4’ü tanıttığı haberlerini okudum. Tam bu haberleri okurken de saatimi değiştirme fikri vardı aklımda. Evden çıkarken saatimi takmayı unutsam gün boyu rahatsız olan bir insanım ben. Benim için vazgeçilmez bir aksesuar. Mi Band 4’te günlük kullanıma uygun ve şık olduğundan dolayı Mi Band 4’ü tercih ettim. Tabi burada Xiaomi hayranlığımın da etkisi büyük oldu.

İncelemem ve deneyimlerim

Mi Band 4’ün 2 ve 3’e göre en büyük farkı şüphesiz ki renkli ekran kullanıyor olması. 2 ve 3 kullanmadığım için bunlara göre renkli ekran olması bir artı mı değil mi bilemiyorum. Fakat direkt 4 kullanan biri olarak renkli ekran ve bu ekranda farklı temalar kullanabilmenize izin verilmesi oldukça hoş olmuş. Yalnız bu ekran olayında can sıkıcı bir durum var. Ekrana direkt karşıdan baktığınızda dümdüz siyah bir ekran görürken, hafif açılı baktığınızda çok da kaliteli olmayan bir ekranmış gibi görünüyor. Bu durum 3’te yokmuş. OLED ekrandan AMOLED ekrana geçildiği için mi yoksa ekranın renkli olmasından dolayı mı böyle bir sorun var bilmiyorum. Fakat AMOLED ekran olduğundan dolayı olsa gerek güneş tepenizde vursa bile ekranı çok rahat görebiliyorsunuz.

Xiaomi Mi Band 4 Şarj

Bilekliği hemen hemen tüm özellikleri açık bir şekilde kullanıyorum. Buna rağmen yaklaşık 20 gün pil süresi alıyorum. Mesela en son 5 gün önce şarj etmişim ve şuan şarj seviyesi %82’de. Pil konusunda kesinlikle üzmüyor. Zaten 3’teki 110 mAh’lik pil kapasitesini 4’te 135 mAh’e çıkarmışlar.

İlgini Çekebilir: Xiaomi Ürünleri İncelemelerim

Ekran camı çok hassas. Ufacık bir yere sürtse hemen çizilecekmiş gibi. Ki ben ufacık bir sürtmeyle camı çizdim. Taş gibi Tommy Hilfiger saatim yıllar boyunca ne badireler atlattı bana mısın dememişti. Aynı performansı Mi Band’den de beklemek benim hatam sanırım.

Mi Fit uygulamasından bildirimlerini görmek istediğiniz uygulamaları seçtiğinizde sorunsuz bir şekilde telefonunuza düşen bildirimleri bilekliğinizde de görebiliyorsunuz. Üstelik titreşimi de oldukça tatmin edici. Henüz Türkçe dil desteği olmadığı için Türkçe karakterler ve emojiler kare şeklinde görünüyor. Bu şimdilik biraz can sıkıcı. İlerleyen günlerde Türkçe dil desteği de ekleneceği söylenmekte. Bildirimleri bileklikten ne yazık ki kontrol edemiyorsunuz. En fazla yapabildiğimiz şey tüm bildirimleri sil demek oluyor. Mesela WhatsApp’tan gelen bir mesajı direkt bileklik üzerinden okundu olarak işaretle demek isterdim. Bu arada gelen aramaları ve kimin aradığını da, bu aramayı reddetmeyi veya aramayı sessize almayı da bileklik üzerinden yapabiliyorsunuz.

Xiaomi Mi Band 4 Bildirim

Mi Band 4’te gelen bir diğer yenilik ise bilekliğiniz üzerinden müzik kontrolü yapabilmeniz. Benim çok sık kullandığım bir özellik değil ama pek çok kullanıcının seveceği bir yeniliktir diye tahmin ediyorum. Ana ekranda parmağınızı sağa veya sola kaydırdığınızda müzik oynatıcıya geçiş yapabiliyorsunuz. Üstelik Spotify’dan dinlediğiniz müzikleri de yönetebiliyorsunuz.

Uyku takibi özelliğini de es geçmemek gerek. Ne kadar ve nerede işinize yarar bilmiyorum ama uyku düzeninizi merak ediyorsanız sorunsuz bir şekilde çalıştığını söyleyebilirim. Saat kaçta uyuyup kaçta uyandınız, ne kadar uyanık kalıp uykunuzun kaç saatini derin uykuda geçirdiniz gibi verilere ulaşabiliyorsunuz.

Bileklikte ayrıca koşma, yürüme, bisiklet sürme, yüzme gibi aktiviteler de başlatabiliyorsunuz. Fakat benim çok kullandığım hatta hiç kullanmadığım bir özellik olduğu için sağlıklı çalışıp çalışmadığı konusunda bir şey diyemeyeceğim.

Bilekliğin 50 metreye kadar su geçirmediğini de belirtmek lazım. Yani bileklik ile havuza da girseniz, duş da alsanız bu bileklik su almıyor.

Sonuç

Mi Band 4’ü hem saat hem de bir bileklik olarak kullanıyorum. Sporcu özelliklerini kullandığımı söyleyemem. Hem saat olarak hem de aksesuar olarak beni fazlasıyla tatmin ediyor. Klasik saatten vazgeçemeyen bana bile eski saatimi unutturdu. Başlarda çok alışamamış olsam da şu an kolumdan çıkarmıyorum. Şu an 180 lira ile 200 lira arasında bir fiyata alınabiliyor. Eğer ki Mi Band 3 kullanmıyorsanız alıp gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Fakat 3 kullanıcıları 4’e geçmenin çok da mantıklı olmadığını söylüyorlar.

Bana kahve ısmarlamak ister misin?

Bunları da okuyabilirsin
Yazı hakkındaki yorumun nedir?

9 Yorum
  1. Ben Kuzgun
    14 Eylül 2019 - 23:34
    Cevapla
    • Usluer
      15 Eylül 2019 - 09:37
      Cevapla
  2. Burak Göç
    16 Eylül 2019 - 15:35
    Cevapla
    • Usluer
      16 Eylül 2019 - 18:16
      Cevapla
  3. Timur Koli
    24 Eylül 2019 - 10:58
    Cevapla
  4. Devrim
    10 Kasım 2019 - 20:38
    Cevapla
  5. Sıdıka
    29 Aralık 2019 - 12:46
    Cevapla
  6. seyfi
    21 Şubat 2020 - 00:07
    Cevapla
  7. Ayhan KORKMAZ
    30 Mart 2020 - 01:27
    Cevapla