Proje Analizi

Proje Analizi Nasıl Yapılır

Büyük çaplı şirketler başta olmak üzere irili ufaklı tüm şirketler teknolojik alanda kendilerini yenileme suretiyle sürekli bir ilerleme arayışı içerisine girmektedir. Burada ki amaç teknolojik olarak geri kalmamak olduğu gibi mevcut pazar hacminde kendisine yer bulmak, yerini korumak ve dahası mevcut durumdan daha fazla yer edinebilmek arzusu içine girmektedir. Kurumsal yazılım şirketleri bu anlamda yaptığı çalışmalara genel olarak proje ismi verilmektedir. Proje tasarımıyla başlayan süreç daha sonra proje denetimi ve takibiyle devam etmekte ve sonuçlanana kadar takip gerektiren uzun soluklu bir çalışmadır.

Şirketler herhangi bir konuda çalışma yapmadan önce o konuyla alakalı projeyi incelemek ister. Bu aşamadan sonra proje analizi yapılarak, projeden elde edilebilecek maksimum kazancın ne olacağı kararlaştırarak onay ya da ret vererek süreci sona erdirir.

Son dönemlerde özellikle internet dünyasında yaşanan gelişmeyle birlikte şirketler bu alana doğru kaymaya başlamıştır. Bundan dolayı bu alanla ilgili projelerin değerlendirilmesi ve karar verilmesi daha kolay olmaktadır. Kurumsal yazılım şirketleri tarafından yapılan açıklamayla birlikte şirketlerin şuanda en fazla yazılım konusunda projeler ürettiği ifade edilmektedir. İnternet dünyasında kendisine de yer bulmak isteyen şirketler bundan dolayı yazılım anlamında sık sık çalışmalar yaptırmakta ve analizler elde etmektedir.

Proje Analizi Nasıl Yapılır?

Yazılımla ilgili proje analizi yapılırken sorulacak ilk soru yazılımların ne yapacağı ve nasıl yapacağı olmalıdır. Kurumsal yazılım firmaları tarafından ilk olarak yapılacak çalışmanın temel sistematiği ortaya çıkarılarak elde edilecek projenin ortaya çıkması için planlama yapılmaktadır.

Bu planlama çerçevesinde 4 farklı aşama yer almaktadır. Bu temel aşamalar şunlardır;

  • İhtiyaç ve Proje Analizi
  • Tasarım
  • Kodlama
  • Test

Projeye başlayabilmek için aslında 1. aşama oldukça önemlidir. Burada ihtiyaç ve proje analizi konusu üzerinde oldukça dikkatli davranmak gerekmektedir. Yapılan görüşmeler neticesinde yazılımın hangi amaçlara hizmet edeceği, hangi içeriklerin kullanılacağı, tasarımı noktasında ki istekler ve en önemlisi de hangi kodlama diliyle yazılacağı analiz edilmeli ve bu analiz sonucunda çalışmalar yapılarak kurumsal yazılım firmaları tarafından sonuç alınmalıdır.

Bana kahve ısmarlamak ister misin?

Bunları da okuyabilirsin
Yazı hakkındaki yorumun nedir?