Vesvese Bir Hastalık Mı?

Yapılan araştırmalarda vesvesenin, psikiyatrik bir hastalık belirtisi olduğu ortaya çıkarılmıştır. Her 50 kişiden birinde görülen vesvese hastalığı yaşamın ilerleyen dönemlerinde de sürebilir. Bu anlamda takıntılara neden olan kaygıların ortadan kaldırılması için mutlaka tedavi süreçlerinin başlatılması gerekir. Vesveselerin ayrıca her konuda ortaya çıkabileceği de görülmektedir.

Vesvese

Bireylerin vesvese hastalık mıdır sorusuyla ilgili yaptıkları araştırmalarda, uzmanların bu konuyla ilgili sunduğu makalelere ya da bilgilere ulaşabileceğini söyleyebiliriz. Bu anlamda yaşamın herhangi bir döneminde aniden ortaya çıkabilen ve önü alınmadığında ilerleyebilen bu hastalıkta farklı sesler duyma, farklı cisimler görme ya da uyuma sırasında bu durumların ortaya çıkması gibi durumlar söz konusu olabilir.

Toplumumuzun yüzde 2’lik bir kısmında görülen bu rahatsızlık ağır boyutlarda da kendini gösterebilir. Başlangıçta basit bir takıntı olarak adlandırılabilen vesvese, farklı şekillerde de ortaya çıkabilir. Konulara takılma, merdivenleri sayma ya da tuvalette uzun bir süre kalma da aslında vesvesedir. Ancak manevi anlamda yaşanan kaygılardan dolayı da pek çok vesveseye kapılabilirsiniz.

Ayrıca rüyada görülen bir takım şeyleri gündelik yaşamda görecekmiş gibi yaşamak da bir çeşit vesvesedir. Özet olarak vesvesenin bir hastalığı tetikleyen durum olabileceği, uzmanlar tarafından paylaşılmıştır. O halde eğer takıntılı bir durum yaşanıyorsa öncelikle psikolojik açıdan daha sonra ortaya çıkabilecek durumları engellemek için tedavi olunması gerekir.

Tedavinin yanı sıra manevi anlamda da vesveseler için okunacak dualar için Ayetel kürsi okuyabilirsiniz . İlk olarak kalpte etkisini gösteren vesvese, daha sonra diğer organları da etkisi altına alır. Tamamen bir hayal ürünü olarak adlandırılan bu durumun imanlı kişilerde görüldüğü de bilinir. Çünkü şeytan içi boş olan kalplere vesvese vermez ve tamamen imanlı kişilere sürekli vesvese vererek onları rahatsız etmeye çalışır.

Bana kahve ısmarlamak ister misin?

Bunları da okuyabilirsin
Yazı hakkındaki yorumun nedir?