YGS (!)
Sınav stresini atlatıp bir üniversiteye yerleştikten sonra tüm sınavları unutmuşum vallahi. Yarın ygs denen illet sınav varmış da haberim yok. İllet diyorum çünkü daha fazlasını hakediyor. Kız arkadaşım da sınava girecek de onun sayesinde öğrendim 24 Mart’da sınav olduğunu. Öğrencileri beygir gibi koşturmak çok hoşlarına gidiyor yukardaki insanların. Hala eğitim sistemindeki saçmalığa çare bulamadılar, görünen o ki bundan sonra da bulamazlar.
Sınava giren öğrencilere şunu söylemeliyim ki stres yaparsanız kazanamazsınız. Bunu kız arkadaşıma da defalarca söyledim. Daha sınav günü gelmeden ağlamaya, üzülmeye, heyecan yapmaya, stres yapmaya başladı. Haa ben yapmadım mı zamanında, yaptım ama durumlar ben de biraz daha farklıydı. Yalnız yaptığım stresin de boşa olduğunu anladım. Klişe bir söz vardır kazanamazsan dünyanın sonu mu diye. Gerçekten de çok doğru. Ucunda ölüm mü var ki? Siz çalışmışsanız, elinizden geleni yapmışsanız dert etmeye ne gerek var. Koyun götüne rahvan gitsin bundan sonra.
Şunu da unutmamak gerekiyor, sınavda hak ettiğiniz sonucu alamadınız diyelim. Heyecan yaptınız bildiğinizi de unuttunuz. Böyle de bir durum var tabi. Boşuna demiyorum ki ben heyecan meyecan yapmayın diye. Neyse hak ettiğiniz sonucu alamazsanız bile şunu unutmamak gerekiyor. Rabbim bunu görüyordur. O sınavda olmasa bile başka bir yerde emeğinizin karşılığını verecektir. En basit örneği de ben işte. Okuduğum bölüm her ne kadar 2 yıllık olsa da benim tek okuyabileceğim bölüm yani.
Çevremde bilgisayar ile uğraşan insan sayısı çok. Onlara da şunu tavsiye ediyorum. Mühendislik okusunlar. Ama nasıl? Öncelikle 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı bölümünü okusunlar benim gibi. Daha sonra biraz daha çalışıp DGS sınavı ile mühendisliğe geçiş yapsınlar. Neden böyle diyorsun, direk mühendislik okusak ne olacak derseniz hemen açıklayayım. Şimdi siz direk mühendislik okumak için YGS sınavına gireceksiniz. Sayısal bölümünden iyi bir sonuç elde edeceksiniz. Sonra LYS sınavına gireceksiniz. Orada da Matematik-2 ve Fen-2 çözeceksiniz. İyi bir sonuç elde edeceksiniz ki mühendisliği kazanabilesiniz. Peki benim dediğim gibi yaparsanız ne olacak? Önce YGS sınavına gireceksiniz. Sayısaldan çok iyi bir puan elde etmenize gerek yok. 280 civarı bir puan yeterli olacaktır. Sonra Bilgisayar Programcılığı bölümünü tercih edin. Muhakkak gelecektir. Güzelce, kaytarmadan bölümünüzü bitirin. Tavsiyem dereceye oynayın. Dersleri aksatmayın. 2 yıllık deyip geçmeyin birçok bilgiyi öğreneceksiniz. 2 yılın sonunda DGS sınavına girin. Peki DGS sınavında ne soracaklar? 80 soru Matematik-1 ve 80 soru Türkçe-1 soracaklar. Yani YGS gibi aynı. Buradan da toplamda 100-120 civarı bir net çıkarın. Alın size Bilgisayar Mühendisliği. Tek kaybınız 1 veya 2 yılınız olacaktır. Tabi öğrendiğiniz bilgileri de bu işin içine katarsak pek kayıp diyemeyiz.
Velhasıl-ı kelam bu YGS dediğiniz sınav ahiret soruları değil efendim. Bu kadar kasmanıza inanın hiç gerek yok. O yüzden sakin olmakta fayda var.
Şimdiden yarın sınava girecek olan tüm kardeşlerime Allah kolaylık versin. İnşallah her şey istedikleri gibi gider.
Kasmayın diyosun gayet yalan :D Geçen sınava gayet rahat girdim. Sanki tüm soruların cevaplarını biliyomuş edasıyla. Sınav sonuçları açıklandı, anladım sınav bana girmiş.. Stres yapsınlar sınavdan önce. Ama sınavda rahat olsunlar benim tavsiyem. Yarın ben de gircem sınava. 2 bira içip öyle gireyim diyorum kafam rahat :D Nasılsa sadece Türkçe-Sosyal yapıp çıkcam ^^ Şaka bi yana.. Bilgisayar ile ilgili bi bölüm tutsun çok istiyorum. bunun için de ilk tercihim konuştuğumuz gibi Karaman olcak. Bakalım abi, hayırlısı..
Ulan Tahsin senden de bu beklenirdi zaten. :D
Heyecan ve başarı grafiği denen birşey var. Bir yere kadar heyecan iyidir. Başarıyı artırır. Fazlası başarıyı düşürmeye başlar. O yüzden fazla heyecana gerek yok dediğin gibi. Geçen senenin intikamını almak için sabırsızlanıyorum desem yeri. 1 puan için 1 sene tekrar hazırlandım sınava. Umarım emeğimin karşılığını alırım. Yarın sınava girecek tüm YGS adaylarına başarıları dilerim. Kalın sağlıcakla. Konuyla ilgili olarak: http://goo.gl/ZWN04
Linkteki resim harika bir mesaj veriyor Furkan. :)
Billboard panolarına astırmak lazım aslında.
Taare Zameen Par filminden bir kesit :) Gerçekten güzel bir filmdi.
Bu arada bende YGS’ye gelecek sene gireceğim :D Birde yarın dershane sabah 10 da YGS yapacak bize. Perşembe günüde YGS derslerimiz başlıyor hadi hayırlısı diyelim :D
Şuan lisedeyim, mühendislik okumayı planlıyordum yol gösterici bir yazı olmuş teşekkürler.
“Aslında herkes dahidir. Siz kalkıp da bir balığı ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal ve başarısız olduğuna inanarak geçirecektir.
Albert Einstein.”
Bizim eğitim sistemimizde başta duran ve insan kapasitesini ve geleceğini bu tarz sınavlarla belirlemeye çalışan her insana bunun harflerini tek tek monte etmek anlamazlarsa çıkartıp tekrar monte etmek lazım.
İsmaaaaaaiiiiiiiiiiillll kaç net var dediğimde 60-70 net bekliyorum dediğin günleri biliriiiiimm neden bahsediyon sen :D
Tamam işte oğlum, o civarda bir net gelmedi mi? :)